Todellisen kristittyjen yhteyden arvostaminen

Kirjoittanut :    Zac Poonen Luokat :   Kirkko
Article Body: 

Vaikka ihmiskunta on edistynyt monin tavoin, silti ihmissuhteet aiheuttavat harmia kaikkialla maailmassa. Bisnesmaailma kuluttaa valtavia summia palkatessaan asiantuntijoita edistämään työhyvinvointia ja työntekijöiden välistä harmoniaa. Joku voi ajatella, että itsekeskeiset, uskosta osattomat ihmiset eivät tule keskenään toimeen, mutta ei toki uudestisyntyneille kristityille koskaan tule vastaavanlaisia ongelmia. Sillä jos Jumala on kaikessa elämämme keskipiste, eihän meillä ole enää aikaa tai edes halua käydä toistemme kimppuun!

Surullista kyllä, ei tarvita kovin kattavaa todistusaineistoa, jotta voidaan vakuuttua uskovien välisestä taistelusta ympäri maailman. Monet eivät ole edes puheväleissä uskonveljiensä tai sisartensa kanssa; jotkut eivät ole edes huomaavinaan tiettyjä uskovia. Jumalan nimen tahraaminen jatkuu kristittyjen toimesta, kun he pitävät vihaa muita uskovia kohtaan. Jeesus sanoi, että uskovat tunnistettaisiin Hänen opetuslapsikseen heidän lämpimästä keskinäisestä rakkaudestaan Kahden ensimmäisen vuosisadan uskovat elivät tämän todeksi. Muu maailma katsoi kristittyjä hämmästyksen vallassa silloin ja päivitteli:" Katsokaa, miten nämä kristityt rakastavat toisiaan!" Tänään tarina on kuitenkin toinen ja useammin maailma toteaa:" Katsokaa, miten nämä kristityt vihaavat toisiaan!"

Ihmissuhteet ovat todella tärkeitä. Lahjat, kyvyt, menetelmät, tekniikat, ohjelmat ja taloudelliset asiat ovat kaikki toissijaisia jos niitä verrataan ihmissuhteisiin. Seurakunta voi täyttää Jumalan antaman tehtävän maailman valkeutena vain jos uskovien välillä on todellinen yhteys. Aivan samalla tavalla on yksilöuskovankin opittava noudattamaan Kristuksen rakkauden lakia suhteessa muihin uskoviin, voidakseen palvelustehtävässään välittää elämää muille.

Raamattu selittää toistuvasti ja yksinkertaisen ymmärrettävästi, että yksilö ei voi olla yhteydessä Jumalaan ilman yhteyttä toisiin uskoviin. Emme voi vaeltaa Jumalan kanssa, jos emme voi kulkea yhdessä toisten uskovien kanssa. Jeesuksen teloitukseen käytetyllä ristillä oli kaksi puuta - pystypuu ja poikkipuu: Jeesus ei tullut tuomaan sovintoa vain ihmisen ja Jumalan välille (pystypuu) vaan myös ihmisten välille (poikkipuu). Vaaka- ja pystysuuntaiset suhteet kulkevat käsi kädessä. Ei voi olla toista ilman toista.

Rakkauden apostoli, Johannes, käyttää voimakkaita sanoja tästä aiheesta. Yksi aidon kääntymyksen todisteita on, että ihminen alkaa rakastamaan uskovia veljiään ja siskojaan. Jos yksilö ei omaa tätä rakkautta, on se selvä merkki siitä, että hänen kääntymyksenä ei ole aitoa ja että hän on matkalla ikuiseen kadotukseen. (1. Joh. 3:14) Opin oikeellisuus ei ollut ainoa testi, jota apostolit käyttivät koetellakseen millainen ihmisen suhde Jumalaan oli. Myöhemmässä vaiheessa samaa kirjettä Johannes sanoo, että jos joku väittää rakastavansa Jumalaa, mutta vihaa veljeään, hän on valehtelija. Paina tämä mieleen! Oikea nimitys sellaiselle ihmiselle ei ole "uskova" vaan ennemminkin "valehtelija"! Apostoli Johanneksen logiikka on vastaansanomaton. Hän sanoo, että uskonveli on näkyvä siinä missä Jumala on näkymätön. Jos et pysty rakastamaan näkyvää, on mahdotonta rakastaan näkymätöntä. (1. Joh. 4:20)

Vertaappa tätä useimpien "uskovien" kokemuksiin. Rakkautta Jumalaan arvioidaan usein sen mukaan, kuinka kiireisiä olemme hengellisessä toiminnassamme, tai kuinka suuria tunteita koemme kokoontumisissamme. Nämä voivat olla varsin harhaanjohtavia mittareita. Olen kohdannut uskovia, jotka ovat kokonaan erillään muista uskovaisista, jotka kuitenkin puhuvat "valtavista rukoushetkistä" tai "suurista tuloksista evankeliumin työssä". Miten he voivat väittää vaeltavansa Jumalan kanssa, jos eivät ole edes yrittäneet sopia riitojaan toisten uskovien kanssa, jotka ovat osa samaa Kristus- ruumista? Vaikuttaa siltä, että Saatana on onnistunut sumentamaan heidän näkökykynsä raamatun totuudelle!

Useinkaan emme tajua, mitä itseltämme riistämme, kun yhteys meidän ja muiden uskovien välillä murtuu. Raamattu kertoo meille, että voimme saada selville mitä on Kristuksen rakkauden leveys, pituus, syvyys ja korkeus ja olla täynnä Herran Henkeä vain kun elämme yhteydessä muihin uskoviin. (Ef. 3:17-19) Vasta kun oivallamme "kaikkien pyhien" kanssa koetun yhteyden arvon, pääsemme kokemaan mitä Jumalan täyteys ja Kristuksen rakkaus todella tarkoittavat.

Se, joka katkaisee siteet yhteenkin veljeen tai siskoon, riistää itseltään Kristuksen rakkauden ja armahtavaisen laupeuden kokemuksen, jotka hän olisi voinut omistaa tuon kyseisen veljen tai siskon kautta. Kun epäonnistumme elämään rakkauden lain mukaan, ryöstämme itseltämme jotain Kristuksen rikkauksista ja Jumalan täyteydestä. "